Seglfartyg

Diskussionsforum - Registera dig för att läsa och skriva på forumet.

Seglfartyg

Postby Björn Holm » 12 Feb 2007, 19:35

Hej

Våra segelfartyg längs kusten ser ut att gå en mörk tid till mötes. Redan nu ligger Havden till salu, övertagen av en kommun som inte har en aning om båtskötsel. Förseglen var underslagna tills för en vecka sedan, hon är inte täckt och riggen sitter uppe. En eventuell spekulant bör ju förbereda sig på att där finns en del att göra...

Med Sjöfartsverkets nya bemanningsregler för skutorna ser det dock ut som om detta bara var de första i raden. Kvartsita har haft ett antal "krismöte" för att få ordning på verksamheten och MBV har få släppt ifrån sig sin del av Gunilla och sitter nu bland annat med en dåligt underhållen Hawila.

Man kan säga att Sjöfartsverket till viss del tar död på detta kulturarv genom att de frivilliga krafter som dras till att förvalta dessa skutor inte längre är kompetenta att segla dem.

Tyvärr kan man ju konstatera att Sveriges Segelfartygs Förening gladeligen har hjälpt sjöfartsverket med detta knivhugg i ryggen på skutverksamheten.


Så passa på att njut alla skutälskare, för snart är det bara charterföretag som har möjlighet att driva skutor, och lägerskolor med mera ett minne blott.
Björn Holm
 
Posts: 11
Joined: 19 Feb 2005, 19:12
Location: Tjörn

Return to FallrepetWho is online

Users browsing this forum: No registered users