Skärgårdskryssning med isbrytaren Sankt Erik den 21 oktober

Diskussionsforum - Registera dig för att läsa och skriva på forumet.
Post Reply
Helmut Maripuu
Posts: 13
Joined: 27 Aug 2007, 00:11

Skärgårdskryssning med isbrytaren Sankt Erik den 21 oktober

Post by Helmut Maripuu »

Är med i volontärgruppen som en gång i veckan går ner till museifartyget Sankt Erik och pysslar om båten så det blir en prydnad för Stockholm. Eftersom de flesta i gruppen har jobbat på båtar är det ingen omöjlighet att få ihop en besättning om man bara lånar in några personer till. Alltid trevligt om man kunde visa upp fartyget på en skärgårdstur med passagerare.
Själv tillhör jag undantaget som inte jobbat på en båt med undantaget att jag jobbat som stuveriarbetare i min ungdom. Det var på den tiden då besättningen på tyskbåtarna tjänade lite extra genom att sälja lite "godis" till oss stuvare. Däremot kunde vi inte köpa något på ryssbåtarna där besättningen själv konsumerade både rökverk och stora mängder starka drycker själv. Möjligen kunde luckbasen få en snaps. Gissa var Svarta gänget hittade de flesta undangömda flaskor med starka drycker. Ska inte avslöja var eftersom ryssen inte skulle bli glad på mej.
Svarta gänget var några bistra svart klädda farbröder som körde fram sin stora svarta Volvo sugga väl synlig på kajen femton minuter innan vi slutade eller femton minuter efter att vi låst in våra kassar med godis i klädskåpet inne i magasinet om man skulle vilja formulera det så?.
------------------

Fick detta mail för ca en vecka sedan från en av deltagarna i volontärgruppen.
Om det är någon som vill följa med på en hösttur och bidra till isbrytarens överlevnad finns det platser kvar. Skulle det inte finnas några platser kvar kan man alltid hålla koll på Sankt Eriks hemsida om det blir flera turer. Knappast i år men till våren. Själv tycker jag att det skulle vara mysigt att få åka med i ångbåtskortegen till Waxholm i vår. Ingen omöjlighet om något företag skulle vilja hyra fartyget någon dag före eller efter detta datum medans ångan är uppe. ”Tror att kostnaden är avdragsgill?”


Höstkryssning med S/S Sankt Erik

”Kan man känna lukten av is i oktober?”

Tid
Söndag 21 oktober, klockan 11 till cirka 15

Höst i skärgården
Vi hoppas få en riktigt fin kryssning där du får uppleva skärgården i höstens prakt. Tyst och vibrationsfritt glider Sankt Erik fram mellan öarna, för så mysigt är det att åka ångbåt. Har vi tur är det fortfarande Brittsommar, men är det ruggigt väder får vi å andra sidan ana hur det var ännu senare på året. Då, när det begav sig. I mörkret och kylan, med isen överallt kring fartyget. Den is som Sankt Eriks 4000 hästkrafter stångade sig igenom mellan 1915 och 1977.

Välkommen att se ett unikt fartyg i drift
Som vanligt är du välkommen att besöka både maskinrummen, pannrummet och bryggan efter avgång. Men står du en stund på bryggvingen och lever dig in i gamla tider (bryggan blev inte inbyggd förrän 1958), blir det kanske kyligt. Då är det skönt att fortsätta ner till värmen i maskin, eller ta för dig av maten som ingår under resan. Tänk också på att klä dig efter årstiden.

Anmälan
Anmäl, med namn, personnummer, e-post och telefon, skickas till [email protected] samtidigt som betalningen sätts in på konto: 23 42 13 – 7, alternativt swishas till nummer +46 123 56 24 358

Lunch ingår
I priset ingår en lunchrätt som serveras ombord. Den är gjord på lokalproducerat svenskt ekologiskt kött. Efter maten serveras kaffe med tilltugg. Måltidsdryck ingår och möjligheten att köpa till ett glas vin eller öl kommer att finnas.

Antal platser
Vi har plats för 80 passagerare och fyller på passagerarlistan vartefter betalningarna kommer in.

Pris
Medlemmar i Föreningen isbrytaren Sankt Eriks vänner: 850 kronor.
Om du vill ta med någon vän som inte är medlem: 1050 kronor (medlemskap, 200 kronor, ingår då i priset)
Barn mellan 1 och 12 år fyllda: 425 kronor för barn i vuxens sällskap (barn behöver inte vara medlemmar).

Varmt välkommen!
Föreningen isbrytaren Sankt Eriks vänner
Besök även gärna vår hemsida http://www.sankterik1915.se
Post Reply